DEVENTER – Op maandag 13 mei is een mysterie ontrafeld bij groen kinderdagverblijf Sam&zaza. Grote voetstappen in het zand, verdwenen worteltjes uit de moestuin… Wat was er toch aan de hand bij Sam&zaza, aan de Banekaterveld 32 in Deventer?

Maandagochtend hebben de kinderen van kinderdagverblijf Sam&zaza geholpen om dit mysterie op te lossen. Nadat alle kinderen aanwezig waren werden ze opgewacht door Gerard Nieuwe Weme, divisiemanager Welzijn en Kinderopvang bij Raster. Hij vertelde ze over de voetstappen, de verdwenen wortels en een huisje dat plotseling in de tuin van Sam&zaza staat. Met veel enthousiasme gingen de kinderen in de tuin op zoek naar degene die dit alles veroorzaakte.

Na het benodigde speurwerk vonden de kinderen, konijn Sam. Dit zorgde voor een grote glimlach op de gezichtjes van de kinderen. Sam houdt namelijk veel van kinderen en geeft ze graag knuffels en handjes. Omdat hij zo graag in de natuur is en worteltjes eet heeft hij ervoor gekozen om zijn huisje bij Sam&zaza neer te zetten, dit nieuws werd met luid gejuich ontvangen.

Sam is de liefste kindervriend, hij zal aanwezig zijn tijdens evenementen en open dagen. Want hij is een echt gezelligheidsdier. Bij zijn eigen huisje in de tuin van Sam&zaza kunnen kinderen een kijkje nemen en een mooie tekening of brief brengen, want Sam heeft hier zijn eigen brievenbus.

 

Deze week gaat Konijn Sam een rondje langs alle opvanglocaties van Sam&ko om kennis te maken met de kinderen. En voor alle kinderen van Deventer is er een kleur en tekenwedstrijd. Op www.samenko.nl/konijn-sam/  staat alle informatie over Sam en de kleur/tekenwedstrijd.

Vorig artikelStille nacht, heilige nacht
Volgend artikelVaar mee met Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’