Multiculturele Festival 2019

Het Multiculturele Festival 2019 is een jaarlijks terugkerende festival, welke dit jaar wordt gehouden op 7, 8 en 9 juni. Het festival waarmee de moskee de drempel wil verlagen en Deventer uitnodigt om kennis te komen maken met het islamitische godshuis en de verschillende culturen die er vertegenwoordigd zijn. Er zijn allerlei activiteiten en optredens. Met name voor de Turkse cultuur is veel aandacht. Er zijn muziekvoorstellingen, kinderspelactiviteiten, rondleidingen door de moskee, volksdansen en nog veel meer.

Vrijdag 7 t/m zondag 9 juni. Centrum Moskee Deventer, Smyrnadwarsstraat 2. Vrijdag vanaf 14:30 en zaterdag/zondag vanaf 12.00 uur. Entree: gratis.

Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’

Fietsroute door het prachtige Sallandse landschap met een jaarlijks wisselend beeldende kunst- en theaterprogrammering op bijzondere locaties. Dit jaar zijn dat (historische) boerenerven, bomenlanen, een kwekerij, kapschuur, prachtig aangelegde tuin en kleine dorpen. De lengte van de fietstocht is ongeveer 32 kilometer en geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kinderen is er een verkorte route van 17 km. De route voert door het buitengebied van de gemeente Deventer.

Zondag 9 juni. Start: Ons Centrum, Oerdijk 222 te Okkenbroek (Let op: U kunt op elk willekeurig punt van de route starten), vanaf 10:30 uur. Entree: € 5,- p.p. incl. 1 consumptie, kinderen tot 12 jr. gratis.

Deventer Speciaalbier Festival

De derde editie van het Deventer Speciaalbier Festival! De eerste twee edities waren een groot succes met meer dan 4500 bezoekers die in de zon genoten van alle speciaal bieren. Dit jaar brengen ruim 20 speciaalbier brouwers uit het hele land een bezoek aan het gratis festival in het Havenkwartier om hun bijzondere bieren te laten proeven. Naast de speciaalbieren is er een kids area, streetfood en livemuziek. ‘We combineren de lekkerste biertjes met een gratis festival waar iedereen een fantastische dag kan beleven.’

Zondag 9 juni. Havenkwartier & Fooddock, Zuiderzeestraat, 13 – 19 uur. Entree: gratis.

Dag van het Kasteel

Op de Dag van het Kasteel zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. De horeca is geopend voor een lekkere kop koffie. Sinds 1996 is het Kasteel de Haere in Olst eigendom van Stichting IJssellandschap. Havezate De Haere is in 1999 in oude glorie hersteld en tot 2008 bewoond door een oud-adellijk geslacht, de familie Van Dedem. Sinds maart 2013 is het het onderkomen van horeca-gelegenheid Kasteel de Haere.

Maandag 10 juni. Havezate de Haere, Haereweg, Olst, 11 – 17 uur. Entree: gratis.