DEVENTER – Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 20 locaties in en rondom het centrum.

Van vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Chili, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland. Op het programma staan 25 theatergezelschappen, waarvan negen uit Nederland en maar liefst negen Nederlandse premières.
De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

‘Deventer Op Stelten’ is een compositie van nationaal en internationaal buitentheater in de historische en natuurlijke omgeving van Deventer. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland.

Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

Mede dankzij het Fonds Podiumkunsten en de Provincie Overijssel, is het ook dit jaar mogelijk om het allerbeste op het gebied van Europees buitentheater te laten zien.

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt door ruim 125.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. Dit jaar vindt de 23e editie plaats.

Het festival wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de VVV Deventer en is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten, VSBfonds, Acción Cultural Espan͂ola (AC/E), sponsoren Witteveen+Bos, Centrumgarage, Indito, Jb Bussink, Nieuwenhuis Keukens, NV Bergkwartier, Office Centre, Smurfit Kappa Zedek, Wolters bv en Grolsch, bijdragen van horeca, SDBM en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikel13e Religieuze markt en iconententoonstelling te Lettele