Reis vóór de vakantie eerst langs Van Essen!
Gas duurder, subsidie op woningisolatie
31 juli 2019
De 31e Deventer Boekenmarkt, lekker “Snöpen” aldus Hein te Riele
31 juli 2019

Nu de zomervakantie er aankomt, trekken velen erop uit om te genieten van hun vakantie. De bestemming wordt vaak bereikt per auto of motor, en wie zich op vakantie thuis wil voelen in een eigen ‘home’, haalt de camper of caravan uit de stalling.

“Wie eropuit gaat doet er goed aan voor vertrek de banden te laten controleren”, aldus Wilco van Essen, eigenaar van bandenservicebedrijf Van Essen in Emst. “Ze vormen namelijk het enige contact met de weg. Voldoende profieldiepte zorgt voor voldoende contactvlak en daarmee voldoende grip. Met de juiste bandenspanning is de remweg korter en heb je een betere wegligging. Tevens voorkomt het versnelde en verkeerde slijtage van de banden en bespaart het in brandstofverbruik.”

Zeker bij campers, caravans en vouwwagens is controle van de banden echt noodzakelijk. “Ze hebben meestal een heel jaar stilgestaan. Vaak ziet het profiel er dan nog heel goed uit, maar is er van binnenuit sprake van uitdroging, of vervorming van de banden door langdurige stilstand.” Dat kan gevaarlijk zijn en leiden tot één of meerdere klapbanden. Zeker bij lange afstanden en in omstandigheden waarbij het aanzienlijk warmer is dan gewoonlijk. Mede daarom adviseren de ANWB en BOVAG caravan- en vouwwagenbanden sowieso om de zes jaar te vervangen.

Uit een recente steekproef van de BOVAG blijkt dat bijna 30 procent van de caravans en de helft van de vouwwagens met verouderde banden rijdt. Kortom, er wordt dus nog veel te weinig aandacht besteed aan de banden. Wie voor een veilige reist kiest, reist eerst langs Van Essen. De controle is gratis.

Comments are closed.

error: Content is protected !!