DEVENTER – Go Ahead heeft vrijdagavond geen goede zaken gedaan in het eerste uitduel tegen Cambuur. De club uit Leeuwarden wisten de Eagles met maar liefst 5-0 terug te sturen naar Deventer.

Cambuur kwam goed uit de startblokken, na negen minuten was linksbuiten Issa Kallon door en werd onderuit gehaald, penalty. Spits Robert Mühren was koelbloedig en schoof de 1-0 binnen vanaf de stip. In de 36e minuut kreeg Cambuur een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. Een hoge bal van Robin Maulun knikte Erik Schouten binnen, 2-0. Tevens ook de ruststand.

Vijf minuten na rust was Robert Mühren alweer weg. Hij stond oog in oog met de keeper maar werd onderuit getackeld door Donny van Iperen die er terecht met rood vanaf ging. Mühren ging voor de tweede keer aanleggen vanaf 11 meter en faalde ook deze keer niet. In de 71ste minuut een geweldige aanval met als eindstation Jamie Jacobs. Het slot akkoord was voor invaller Ragnar Oratmangoen die de eindstand op 5-0 bracht. De Deventerclub ging onverricht ter zake terug naar de Vetkampstraat. (Bron: Leo Middelse)

Vorig artikelGezond Natuur Wandelen van start in Deventer!