DEVENTER – Vanaf 1 september kunnen ouders met hele jonge kinderen weer deelnemen aan BoekStart. In diverse wijken in Deventer wordt er tijdens BoekStart inloopochtenden weer voorgelezen. En dit jaar bestaat BoekStart 10 jaar. Reden voor een feestje op woensdag 11 september in de Bibliotheek Centrum.

Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders. BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nou het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes?

BoekStart inloopochtenden
Tijdens de BoekStart inloopochtenden ontvangen enthousiaste voorleesvrijwilligers de ouders met kinderen tot 4 jaar. De inloopochtenden zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen!

Er zijn BoekStart inloopochtenden op de volgende locaties:

  • De Bibliotheek Centrum              vanaf woensdag 4 september van 10.00 – 11.00 uur
  • De Bibliotheek Colmschate         vanaf woensdag 4 september van 10.00 – 11.00 uur
  • ’t Hovenhuus                                    vanaf  donderdag 5 september van 10.00 – 11.00 uur
  • De Bibliotheek Keizerslanden    vanaf vrijdag 6 september van 10.00 – 11.00 uur
  • De Bibliotheek Bathmen              de 1e vrijdag van de maand van 10.00 – 11.00 uur, vanaf 6/9

BoekStartfeest
De Bibliotheek Deventer organiseert samen met Sam&ko kinderopvang het BoekStartFeest op woensdag 11 september. Er zijn van 10.00 tot 12.00 uur diverse workshops voor ouders en opvoeders met kinderen tot 4 jaar. Bijvoorbeeld dansen met je baby, een workshop voorlezen met gebaren en ‘Muziek op Schoot’. Het complete programma staat op www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/1440-boekstartfeest.