DEVENTER – De Burger Beurs is een initiatief van het Burgerweeshuis om opkomende artiesten uit Deventer en omstreken een boost aan hun carrière te geven. Een drietal muzikale acts wordt geselecteerd om een jaar lang gebruik te maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis om producties, en zichzelf verder te ontwikkelen. Voorgaande jaren zaten onder andere Snelle, Sluwe Vos en Paul Sinha in de Burger Beurs.

Vanaf 2010 ondersteunt het Burgerweeshuis elk jaar een drietal muzikale acts. Sinds 2015 is de Burger Beurs in het leven geroepen. Het Burgerweeshuis investeert graag in jong talent, omdat het heel direct resultaat voor het muziekklimaat in de stad en de provincie heeft. Het traject is bedoeld voor jonge talenten uit omgeving Deventer. Samen met de medewerker talentontwikkeling van het Burgerweeshuis gaan ze aan de slag met een onder andere een lange termijnplanning en doelstellingen voor de volgende stap in hun carrière. Het Burgerweeshuis ondersteunt door coaching, netwerk, maar ook door haar faciliteiten aan te bieden zoals de studio en de oefenruimtes. De Burger Beurs is onderdeel van het talentenprogramma ‘Podiumplan’ van het Burgerweeshuis en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

2019

De selectie van 2019 bestaat uit zangeres en liedschrijfster Vera Bon, hip-hop artiest Pjotr en bluesrock band Boogie Monster. Hoewel het jaar nog niet is afgelopen, hebben alle drie de acts enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Zo heeft Vera Bon haar eerst EP gereleased in het Penninckshuis en is zij bezig met het ontwikkelen van een eigen theatervoorstelling. Pjotr heeft met zijn single ‘ Zonneschijn’ meer dan een half miljoen streams gescoord en stond daarmee in de Viral top 50 van Spotify. Afgelopen maand werd Pjotr getekend bij ‘Lieve Jongens’, het nieuwe label van Snelle, waar binnenkort nieuwe muziek uit zal worden gebracht. Ook Boogie Monster blijft niet achter, afgelopen zomer stonden zij op een tal van festivals, waaronder de Zwarte Cross. Momenteel zijn zij in de studio aan de slag met nieuw materiaal.

 Meer informatie over de Burger Beurs

www.burgerweeshuis.nl/talent/burgerbeurs

Vorig artikelAuto vanochtend verwoest door brand in Kromme Kerkstraat
Volgend artikelUitgever Gericht Media BV kiest voor Deventer