DEVENTER – De herfstkleuren zijn volop te bewonderen overal, en ook bij de Ulebelt staat de herfst centraal. Vanaf het begin van de herfstvakantie, zaterdag 18 oktober, loopt de eikelactie. Kinderen mogen eikels inleveren voor de varkens. Ze verzamelen de eikels in de tuin thuis, in het bos of elders en leveren die in bij de dierverzorgers van de Ulebelt. Elke kilo eikels, schoon èn droog, levert 10 ct op. De eikels zijn bedoeld als wintervoedselvoorraad voor de varkens, die zijn er dol op. De actie loopt totdat de 1.000 kilo bereikt is! Let wel, het is een kinderactie, niet voor ouders, opa’s en oma’s en andere volwassenen.

Speciaal voor avontuurlijke kinderen is er op dinsdag 22 oktober een workshop Avonturenstok maken. Onder de deskundige begeleiding van Rogier Vogelzang van Crea Natura, gaan kinderen hun eigen avonturenstok maken en versieren, met behulp van snijden, branden, omwikkelen en versieren. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelfstandig meedoen, kinderen van 6 en 7 jaar nemen iemand mee als begeleider. De workshop begint om 14 uur, reserveren is verplicht, via de website van de Ulebelt.

En wie zelf op ontdekking wil gaan, komt bij de receptie een spinnen-herfst-speurtocht ophalen (50 cent), met leuke opdrachten over het terrein! De jongste kinderen kunnen op ontdekking met een fotospeurtocht.

Vorig artikelLoop weg met Rembrandt: wandelconcert
Volgend artikelN344 Bathmen – Holten weer open na wegwerkzaamheden