DEVENTER – Zondag 3 november om 15.00 uur vindt de opening plaats van de expositie Mooi Marginaal. Deze expositie toont de mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven vervaardigd in de periode 2012-2017.

Uit 187 inzendingen koos een jury de 53 mooiste drukwerken. Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt in de inhoudelijke keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.

De opening wordt opgeluisterd door een bijdrage van Deventer stadsdichter Robin Bleeker, die een nieuw sonnet voordraagt. Het gedicht is door een margedrukker in oplage vervaardigd en voor bezoekers van de opening gratis beschikbaar.

Peter Duijff van de Eierlandpers zal ter plekke het drukken op een trekpers  demonstreren. Gedurende de looptijd van de expositie zal het drukken vaker gedemonstreerd worden door leden van de Hanzepersen, een regionaal collectief van margedrukkers.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Expositie Mooi Marginaal, 3 november t/m 7 december, Salon de Praam,

Boekhandel Praamstra, vrij toegang tijdens openingstijden van de winkel

Vorig artikelTherapiepaardje is waardevolle bijdrage voor grote doelgroep
Volgend artikelHonderd demonstranten bij stadhuis: “Zwarte Piet moet gewoon zwart blijven”