VAASSEN – Ruim 30 jaar geleden ontstond een van de eerste Kerstmarkten in Nederland in Vaassen!  Nu is deze markt, inmiddels vele jaren, te vinden op het voorterrein van het kasteel de Cannenburch. Met een gemiddeld bezoekersaantal van 18.000 mensen zijn we uitgegroeid tot een mooie traditionele kerstmarkt met alleen kerst gerelateerde artikelen en natuurlijk de nodige winterse drankjes als glühwein, chocolademelk, cappuccino met apfelstrudel (In restaurant het Koetshuis) en de nodige versnaperingen.

Ongeveer 100 kramen en stands verwachten we dit jaar, dus veel te zien en bekijken! Hierin vind u een ruim aanbod aan producten die passen bij de koude wintermaanden en Kerst. Te denken valt aan sieraden, warme handschoenen mutsen en hoedjes, schapenwol vesten en sloffen, woondecoratie, tuindecoratie, kaarsen, kerstkransen, kerststollen, vogeltaarten en kerstkaarten.

Natuurlijk ontbreekt de kerststal niet! Deze is te vinden in de tent waar ook bloedworst en balkenbrij wordt verkocht. De kinderen kunnen kijken hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt, en op een speciale kleine hoorn blazen.

De kerstman heeft een eigen huisje gekregen waarin hij te vinden is, of hij loopt rond op het terrein om een kleinigheidje voor de allerkleinste kinderen uit te delen.

Op het nostalgisch podium treden regionale koren en muziekgroepen op.

Het gehele terrein wordt sfeervol aangelicht, is bestraat en voor rolstoelen toegankelijk.
Het kasteel is alleen met een trap te bereiken en ook geheel in Kerstsfeer.

Kortom uw bezoek aan de kerstmarkt in Vaassen is zeker de moeite waard

OPENINSTIJDEN

  •       vrijdag      13 december van 13.00-22.00 uur
  •       zaterdag   14 december van 11.00-22.00 uur
  •       zondag      15 december  van 11.00-17.00 uur

Toegangsprijs markt vanaf 12 jaar is slechts € 2,=!  Combikaart markt en kasteel is € 5,= vanaf 12 jaar.

Alle informatie vindt u op onze site; www.kerstmarktvaassen.nl.

Vorig artikelLeger des Heils collecte in Deventer vanaf 25 november
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 19 november