BATHMEN – Stichting Bathmen Promotie houdt zaterdag 21 december samen met de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek, dansgroep Battumse Venne en Carnavalsvereniging De Battumse Pompers weer de Herdertjestocht door het centrum van Bathmen. De organisatie wordt ondersteund door veel vrijwilligers van diverse verenigingen uit Bathmen.

De wandeling door het centrum van Bathmen kan gestart worden tussen 17.30 en 18.30 uur vanaf Cultuurhuus Braakhekke, Dorpsstraat 6A in Bathmen. Het programma duurt ongeveer een uur en eindigt dit jaar in de Dorpskerk van Bathmen.

In de Dorpskerk wordt de tocht om 18.00 uur en 18.40 uur afgesloten. Deelname aan de Herdertjestocht is gratis.

Deelnemers aan de tocht vertrekken in groepjes vanaf het Cultuurhuus. Bezoekers lopen door het centrum van Bathmen, waarbij onderweg op diverse plekken in het dorp het kerstverhaal wordt uitgebeeld met behulp van toneel, zang en muziek.

Vanaf 9 december kunnen kinderen bij het Infopunt in het Cultuurhuus voor € 1,50 een lampion kopen om mee te nemen tijdens de tocht. Samen maken we een sliert van lichtjes door het donkere Bathmen. Een eigen lichtje meenemen mag natuurlijk ook.