DEVENTER – Heb je suikerziekte van het type diabetes 1? Dan moet je de hele dag lopen tellen om op het juiste moment jezelf een spuit te geven of je insulinepompje aan te zetten. De ziekte wordt veroorzaakt door een niet goed werkende alvleesklier. Werktuigbouwkundige Robin Koops uit Goor die zelf dit type suikerziekte kreeg, besloot een betere oplossing te zoeken. Hij ontwikkelde een kunstalvleesklier. Hij haalde er alle landelijke media mee en werd in 2019 door de regering verkozen tot een nationaal icoon. Op woensdag 8 januari komt hij in Science Café Deventer vertellen over zijn uitvinding.

Het Science Café is zoals altijd in het Burgerweeshuis. Zaal open vanaf 19.30 uur, met live muziek van Deventenaar Martin van de Vrugt. De lezing begint om 20.00 uur en duurt een uur. Na een pauze is daarna tot precies 22.00 uur gelegenheid voor vragen en discussie, zoals altijd onder leiding van James van Lidth de Jeude.