zondag, 4 december 2022
FOTO: stationsweb.nl

Dienstregeling station Colmschate wordt niet gewijzigd

COLMSCHATE – De landelijke wijziging van de dienstregeling in 2013 heeft geleid dot een daling van het aantal reizigers via station Colmschate. Door de komst van een goede fietsinfrastructuur en de opkomst van de e-bike is er andere weg gekomen om zo ook bij het hoofdstation van Deventer te komen.

De gemeente heeft met de NS over de dalingen overlegd. Ondanks de cijfers van de vermindering van het aantal reizigers gaan geen veranderingen plaatsvinden bij het station.

Het aantal in- en uitstappers op station Colmschate was in 2018 1.400 reizigers per dag. Van de vertrekkende reizen vindt 40% in de ochtendspits plaats, 10% in de avondspits en 50% in de dalperiode. Deze verdeling is kenmerkend voor een voorstad station. Het merendeel van de reizigers met herkomst/bestemmingsstation Colmschate reist binnenbaanvak. Dit wil zeggen dat de reizigers hun bestemming met de Sprinter rechtstreeks kunnen bereiken. Deventer, Apeldoorn en Twente zijn de belangrijkste bestemmingen.
Kaartautomaat
In een eerder artikel is gesproken over een tweede kaartautomaat. Klachten van reizigers gingen onder anderen over de kaartautomaat, die alleen te bereiken was op het perron naar Almelo. Uit cijfers van de NS bleek dat er een daling was van een kwart van de reizigers (gedaald naar 1.400 reizigers). Of de enige automaat op het station invloed heeft op de daling van het aantal reizigers is nog niet te zeggen.
error: Content is protected !!