DEVENTER – Triathlonvereniging Triami in Deventer start binnenkort met een kennismakingscursus triatlon. Deelnemers aan de zogeheten Start2Tri-cursus worden klaargestoomd voor deelname aan de Triami Sprint Triathlon op zondag 26 april.

De kennismakingscursus is bedoeld voor jong en oud. Deelnemers werken onder deskundige begeleiding aan de zwem-, fiets- en loopconditie. Ook leren ze hoe de wissels tussen de verschillende onderdelen van de triatlon in zijn werk gaan. De eerste clinic voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar is dinsdag 3 maart. Volwassenen hebben donderdag 27 februari hun eerste training.

De triatlonsport is populair in Nederland. Veel atleten komen met de sport in aanraking door een Start2Tri-cursus die een vereniging aanbiedt als voorbereiding op een plaatselijke wedstrijd. Atleten die meedoen aan de cursus in Deventer zijn verzekerd van een startbewijs voor de populaire Triami Sprint Triathlon die dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt op sportpark Keizerslanden. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan. De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond.

De kosten voor deelname aan de Start2Tri-cursus en de Triami Sprint Triathlon zijn 16 euro voor kinderen en 45 euro voor volwassenen.

Aanmelden voor de cursus kan door het sturen van een e-mail naar secretaris@triami.nl.