DEVENTER – Voorzitter Frans de Vries (73) van de Deventer Schoolvoetbalcommissie is woensdag 12 februari overleden. De Vries zou tijdens het komende Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi zijn 50-jarig bestuursjubileum van het voetbaltoernooi vieren. Binnen het Deventer (voortgezet) onderwijs is Frans de Vries bekend door zijn teamleiderschap aan de ‘Keurkampstraat’.

De in Haarlem geboren Frans de Vries volgde de middelbare school in Emmen en bracht zijn studententijd door in Groningen. Na zijn diensttijd ging De Vries in 1971 aan de slag als gymleraar bij de toenmalige gemeentelijke LTS aan de Keurkampstraat. In februari 1980 werd hij daar adjunct directeur. Na de fusie van het voortgezet onderwijs in Deventer bleef De Vries (afgezien van een jaar Dubel Mavo) de Keukampstraat trouw, als conrector van de VMBO-locatie.

Nog voordat De Vries ging werken bij de gemeentelijke LTS werd hij al benaderd voor de Deventer Schoolvoetbalcommissie. Dat was in een tijd waarin leraren lichamelijk opvoeding (‘gymleraren’) het min of meer dringende verzoek kregen zich ook in te zetten voor het schoolvoetbal.
Sinds 2016 was hij voorzitter na het overlijden van toenmalig voorzitter Harry Bolink. De Vries was op dat moment al enige jaren secretaris van de commissie.

Vorig artikelEerste apenkooi voor volwassenen in Deventer
Volgend artikelTussenstand KiKaloop Colmschate nu € 25.000,-!