DEVENTER – De Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) is met man en macht bezig om de huisartsenzorg op peil te houden. Het is erg druk in de praktijken en op de huisartsenpost met veel vragen over het Coronavirus. Het gaat om de praktijken in Deventer, Schalkhaar, Holten, Markelo, Bathmen, Gorssel, Epse, Twello, Terwolde, Wilp, Olst, Raalte, Luttenberg, Haarle, Heeten, Diepenveen en Wesepe.

De huisartsen begrijpen dat er veel vragen en zorgen zijn rond het Coronavirus. Het is echter niet mogelijk om al deze vragen te beantwoorden. Veel antwoorden zijn te vinden op www.thuisarts.nl en www.rivm.nl

De huisartsenzorg gaat zich komende tijd richten op het bestrijden van de gevolgen van de epidemie. Heeft u luchtwegklachten? Dan kijkt de huisarts of u gezien moet worden. In de regio wordt op verschillende plekken een aparte locatie ingericht voor patiënten met luchtwegklachten. Dit betekent dat spreekuren op andere plekken plaats kunnen vinden dan op uw eigen praktijk.

Verder stellen wij alle chronische zorg zoals bloeddrukmeting, diabetesspreekuur en longonderzoek tot nader order uit. Waar nodig neemt de praktijk contact met u op. Dringende consulten worden telefonisch gedaan door de POH-GGZ.

Tot slot een dringende oproep aan onze patiënten: doe zo weinig mogelijk een beroep op de huisartsenpraktijk of huisartsenpost! Kijk eerst op www.thuisarts.nl voordat u de huisarts(enpost) belt. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk of de huisartsenpost. Heeft u toch dringend een huisarts nodig? Bel eerst met de praktijk of huisartsenpost!

Vorig artikelWeerbericht maandag 16 maart
Volgend artikelVVV Deventer komt dinsdag met informatie actuele situatie omtrent openingstijden