DEVENTER – De werkloosheid neemt toe door de coronacrisis. Ook in de stedendriehoek is een enorme toename te zien. Op dit moment hebben vooral jongeren, horecapersoneel en uitzendkrachten het zwaar te verduren.

Deventer
‘Als je heel specifiek naar Deventer kijkt gaat het om ruim 400 mensen. Dat zijn mensen die een uitkering hebben aangevraagd en hebben gekregen, het zijn dus niet het totaal aantal mensen.” aldus Lentz. ‘Ik kan alleen wat zeggen over de mensen die een WW-uitkering hebben ontvangen. Het aantal is nog groter want er zijn bijvoorbeeld ook mensen die misschien maar kort gewerkt hebben en nog geen recht hadden op een uitkering.’

In Deventer zijn er dus ruim 400 mensen met een WW-uitkering. ‘Het is ook een beetje bijzonder: het is bijna hetzelfde aantal in Apeldoorn dat werkloos is geworden en een WW heeft gekregen en Deventer is toch verhoudingsgewijs iets kleiner dan Apeldoorn. Dus verhoudingsgewijs wordt Deventer hard geraakt’.

Andere sectoren
Wat vooral gedaan wordt bij het UWV is mensen uitleggen dat zij ook werk kunnen zoeken in andere sectoren. ‘Ondanks dat bijvoorbeeld in de horeca op dit moment nog steeds of eigenlijk niks te doen is, zijn er andere sectoren waar wél veel vraag is. Iemand zou dus kunnen overwegen om voor een tijdelijke periode wat anders te doen.’ vertelt Lentz.
(Bron: Drtv)