Of je nu in eigen land op vakantie gaat of kiest voor het buitenland, met kinderen is de keuze soms lastig waar naartoe af te reizen. Vooral dit jaar, na een onzekere schooltijd, kunnen ook zij ontspanning en vertier gebruiken. Waar gedijen kinderen het beste bij?

Scholieren hebben het de afgelopen periode niet makkelijk gehad. Online les krijgen is heel wat anders dan dagelijks met je vriendjes een balletje trappen op het schoolplein. Zelfs met de schooltas achterop samen naar school fietsen, werd gemist.

Inmiddels treffen ze hun maatjes weer, maar is het bijna schoolvakantie. Ze zullen zich mogelijk met de buurtkinderen vermaken voor wie deze zomer thuisblijft. In ieder geval is het pretpark in eigen land bij veel kinderen favoriet. Een volle dag actie!

Voor thuisblijvers is het belangrijk dat kinderen zichzelf goed kunnen vermaken en dat betekent dat de tuin kindvriendelijk moet zijn door er speelgoed, zwembad of glijbaan neer te zetten. Dat ze ook binnen lekker kunnen knutselen bijvoorbeeld en voor de leesliefhebbers het nieuwste vakantiejeugdboek klaarligt. Dat zijn zomaar een paar voorbeelden.

Met de Eastpak samen bergwandelingen maken

Wordt er een reis naar het buitenland geboekt door pa en ma dan zoeken kinderen tot een jaar veertien toch het liefst een (familie)camping op. Daar is immers genoeg te doen en er zijn vaak veel kinderen. Vooral als er een zwembad is, of als er georganiseerde sporttoernooitjes zijn. Het animatieteam weet ook wel hoe ze de jongste kinderen moet vermaken.

Kinderen zijn ook gevoelig voor actieve vakanties. Dat is vooral geschikt voor oudere kinderen die al redelijk wat inspanning aankunnen. Herschel rugzak op en bergwandelingen maken is geweldig. Denk ook eens aan tochten op een mountainbike, kanovaren of aan zeiltochten.

Dan komt de laptop uit de Calvin Klein tas

Autorondreizen met het hele gezin vinden kinderen vaak wel leuk, maar het is belangrijk ook ‘rustdagen’ in te bouwen. Dan wordt er niet gereisd en kunnen kinderen zelf doen waar ze zin in hebben. En ja, dan kan het zomaar zijn dat kinderen een laptop uit papa’s Calvin Klein tas pakken en toch op die zonnige middag een filmpje gaan kijken.

Helemaal zo erg niet als ze op andere vakantiedagen vooral actief bezig zijn. Kinderen worden niet alleen blij van lekker spelen en veel actie, maar hebben ook die rust nodig na een roerige en onzekere schooltijd.