DEVENTER – Bij Meadow op het Deventer Stadsstrand kun je de hele dag genieten van koffie, een borrel en zomerse streetfoodgerechten. Meadow is gelegen op een wel heel bijzondere plek met uitzicht op de IJssel, de groene uiterwaarden en het historische stadsfront van Deventer. Dé leukste plek om een bezoekje aan Deventer te starten of te eindigen! De pop-up horecazaak is opgebouwd uit duurzame materialen en gebruikte zeecontainers en is jaarlijks tussen 1 april en 30 oktober geopend op het stadsstrand van Deventer.

COVID

Dit seizoen is alles even anders, ook bij Meadow. Door de COVID maatregelen worden er even geen grotere activiteiten georganiseerd, is een bezoek met groepen even niet mogelijk en kan het bijvoorbeeld zijn dat Meadow bij slechte weersvoorspellingen andere openingstijden heeft. De plek biedt echter voldoende ruimte en mogelijkheden om ook in de 1,5 meter samenleving te kunnen genieten van alles wat Deventer te bieden heeft. Hierbij worden de maatregelen vanuit het RIVM en Koninklijke Horeca Nederland strikt gehandhaafd, maar dat snapt natuurlijk iedereen. Check ook meadow-deventer.nl voor openingstijden en het menu van vandaag.

Pleun’s Regenboog IJsje

In samenwerking met de IJsprofessor van Onwijs Lekker IJs heeft de eigen kleine ijsprofessor van Meadow (Pleun, 6 jaar oud) haar eigen regenboogijsje ontwikkelt. Per verkocht ijsje wordt er 50 cent aan Stichting Beat Batten gedoneerd. Deze organisatie zet zich in voor meer naamsbekendheid van de ziekte van Batten. Een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen.

De ziekte van Batten (Batten Disease, type CLN3) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen.

5.000 stadweide voor recreatie

Waar het stadsleven, de natuur en de IJssel samenkomen, daar vind je het Deventer Stadsstrand! Picknicken, spelen, sporten of lekker luieren en genieten van het uitzicht op de ruime weide en de natuurlijke zandoevers, om vervolgens te genieten van een hapje & drankje op het binnen- of buitenterras van Meadow. Dat is pas een vakantiegevoel in Deventer!

Spring op je fiets, leg je handdoek in ’t gras of verover een stoel op het terras van Meadow. Met je vrienden of gezin op stap? Vul je picknickmand, pak de schepjes & emmers en kom samen genieten in het gras. Op deventerstadsstrand.nl vind je meer informatie en huisregels.

Vorig artikelBasisschool de Windroos in het hart van de binnenstad
Volgend artikelOndernemers laat je horen op Deventer radio en in het Deventer Nieuws