vrijdag, 12 juli 2024

Oud Larenstein  nu Nieuw Larenstein in Deventer

FOTO: Alex Schokker

DEVENTER – Voor dit project is het voormalige koloniale Landbouwschool “Larenstein” gekocht. Vrij snel daarna is er een intentieovereenkomst met de gemeente Deventer gesloten om de locatie te herontwikkelen, Daar zijn nu appartementen gebouwd.

Nieuw Larenstein bestaat uit ‘De Smederij’, ‘De School’, ‘Het Lokaal’, ‘Het Lab’ en ‘De Bieb’. De woningen van De Smederij, ‘Het Lab’ en ‘De Bieb’ zijn inmiddels verkocht. De woningen van ‘De School’ zijn nog in de verkoop en de woningen van ‘Het Lab’ zijn te huur. Bij elk gedeelte van Nieuw Larenstein ben je vlakbij het centrum van Deventer.

Een gezamenlijke binnentuin
De oude koloniale landbouwschool wordt getransformeerd tot Nieuwlarenstein. Een mix van herenhuizen, stadswoningen, smederijwoningen en appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin, een project met een knipoog naar het verleden. De verschillende woningtypes worden benoemd naar voormalige functies van de oude koloniale landbouwschool.

Vorig artikelHet carillon komt naar ’t Dijkhuis aanstaande vrijdagavond
Volgend artikelMuzikale zomer in Lebuinuskerk wordt verlengd
error: Content is beschermd!!!