DEVENTER – De gemeente staat toe dat er tijdens deze zomer op verschillende locaties in de gemeente kleine kermisattracties voor kinderen komen te staan. Zo kunnen kermisexploitanten toch inkomsten genereren nu de Zomerkermis niet doorgaat.

Er mogen per 1 juli weer kermissen plaatsvinden, met inachtneming van de geldende regels. De Deventer Zomerkermis gaat dit jaar echter niet door, omdat evenementen lange tijd niet toegestaan waren.

Echte kermisgemeente
Wethouder Thomas Walder: “Deventer is een echte kermisgemeente. De Deventer kermissen zijn ieder jaar een groot feest voor mensen binnen én buiten Deventer. Er zijn bovendien tientallen gezinnen die leven van de kermis en geen neveninkomsten hebben. Door kleine attracties toe te staan, hebben zij toch inkomsten én zorgen we voor levendigheid in Deventer.”

Mogelijkheden
Samen met de branche keek de gemeente welke mogelijkheden er zijn binnen de coronamaatregelen. Op 7 plekken in de gemeente is ruimte gevonden waar desgewenst kramen kunnen staan. Attracties mogen hier staan van 1 juli – 1 september 2020, tussen 12.00 en 20.00 uur. Op iedere locatie staan maximaal 2 zaken bij elkaar: 1 kinderattractie en 1 eetkraam.