COLMSCHATE – Een loop organiseren, die vervolgens niet houden en toch bijna 44.000 Euro ophalen voor het goede doel? Het is Henk Vrielink gelukt, hij mocht op maandag 6 juli een cheque met het bedrag van € 43.985,00 uitreiken aan Rien Schimmel, ambassadeur van KiKa.

28 maart 2021
Vrielink: ”Ja,  een beetje gek is het natuurlijk wel. Na anderhalf jaar voorbereiding kon onze KiKa loop in maart van dit jaar niet doorgaan, vanwege de Corona-uitbraak. Veel mensen hadden zich ingeschreven voor de loop en er waren erg veel donateurs. Daarom stond de teller al ruim boven de 40.000 Euro. Maar ineens stond alles ‘on hold’. We hebben eerst nog geprobeerd om de loop tot na de zomer te verplaatsen, maar organisatorisch zat dat er niet in. We hebben de loop daarom verplaatst naar 28 maart 2021.
Daarbij hebben we alle deelnemers gevraagd of we de inschrijfgelden en donaties al wel mochten overmaken, en dat mocht. He-le-maal niemand heeft het geld terug gevraagd. Fantastisch, en daarom kunnen we dit enorme bedrag overmaken.”

Vette cheque
De oud voorzitter van winkeliersvereniging Colmschate voegt er aan toe “Mensen die zich al hebben ingeschreven hoeven in 2021 natuurlijk niet nog een keer te betalen,  maar toch gaan we ons stinkende best doen om straks weer een vette cheque aan KiKa te kunnen uitreiken!

Kinderen kankervrij
Rien Schimmel, ambassadeur van KiKa: “Het is een zeer warm gebaar dat we dit bedrag van bijna 44.000 Euro mochten ontvangen. Het getuigt niet alleen van grote sociale betrokkenheid van de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate, maar ook van alle deelnemers en sponsoren. Daar is KiKa enorm blij mee en het brengt ons weer dichter bij onze doelstelling: kinderen kankervrij.

Namens het KiKa-team iedereen enorm bedankt en alvast heel veel succes en vooral plezier gewenst wanneer deze mooie loop door dat prachtige winkelcentrum gelopen kan worden.”