DEVENTER – De politie heeft een 33-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Deventer aangehouden in verband met een gewelddadige woningoverval eerder vandaag. De vrouw had een laptop gestolen, waarbij ze dreigde met een vuurwapen, of iets wat erop leek. De man hielp bij haar vluchtpoging.

De beroving vond plaats aan de Constantijn Huygensstraat in Deventer. Daar had de vrouw die de overval pleegde een afspraak met haar slachtoffer.

Die afspraak was via een online handelsplatform tot stand gekomen. Toen het slachtoffer de deur opende, pakte de vrouw een vuurwapen uit haar tas, waarvan onduidelijk is of het ging om een echt wapen. Ze griste de laptop weg en ging ervandoor. Voor het huis stond de man te wachten in een auto. De vrouw stapte in en ze scheurden weg.

Camerabeelden
Doordat het slachtoffer direct de politie belde, kon het tweetal nog dezelfde ochtend worden aangehouden in Deventer. De politie heeft gebruik kunnen maken van camerabeelden, waardoor het kenteken van de auto snel bekend was. Het duo zit vast. (Bron: RTV Oost)