DEVENTER – In het komende weekend zal in de gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland strenger opgetreden worden tegen overtredingen in de horeca. Dit doen de gemeenten in samenwerking met de politie. Ook zullen BOA’s ingezet worden voor extra controles.

Rob Bats: “Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen. Een nieuwe besmettingsgolf betekent dat meer mensen getroffen worden door dit virus. Door de maatregelen in acht te nemen beschermen we niet alleen onszelf maar ook onze dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving.

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden

Vorig artikelAflevering 4 van Café 1902 TV (Video)
Volgend artikelGo Ahead Eagles brengt eerste training live in huiskamer