DEVENTER – Aanstaande vrijdag 14 augustus opent de nieuwe testlocatie op het coronavirus aan de Hannoverstraat 2. De nieuwe huisvesting is een stuk ruimer dan het pand aan de Schonenvaardersstraat.

“Hiermee wordt ingespeeld op eventuele toekomstige opschaling. We creëren hiermee meer testcapaciteit en we hebben ook ruim voldoende parkeerplaatsen,” aldus een woordvoerder van de GGD.
De nieuwe stek is in het voormalig Groencentrum, naast de Gamma en de Subway, achterop het terrein.

Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die passen bij het coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. De test kan uitwijzen of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft vier testlocaties in de regio IJsselland: Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. “Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden.”

Aanmelden
Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus. Bel hiervoor met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Als je besmet bent dan doen wij bron- en contactonderzoek. Ben je erg ziek? Bel dan 088 – 443 03 70. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en het testen op www.ggdijsselland.nl.