DEVENTER – Op de A1 is vrijdagavond rond 22 uur een auto vol op een tijdelijke vangrail van de werkzaamheden gebotst. Het is niet de eerste keer dat dit mis gaat, in de afgelopen weken ging het ook al 3x mis bij een soortgelijke constructie op de A1 ter hoogte van Holten.

Vanwege werkzaamheden wordt verkeer over de andere rijbaan van de A1 geleid en is afrit Deventer-Oost verlegd. Op dit punt moet het verkeer afbuigen, naar rechts voor de afrit en naar links om de A1 te blijven volgen. De automobilist heeft dit waarschijnlijk niet door gehad en is rechtdoor, frontaal op het puntstuk van de vangrail gereden.

De bestuurder werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde wonderwel niet mee naar het ziekenhuis. Hij kon met lichte verwondingen en flink wat spierpijn mee met familieleden.

Eerder deze maand ging het bij afrit Holten ook al drie keer mis op dezelfde manier. Ook daar lag vanwege werkzaamheden een tijdelijke afrit, deze situatie is nu doorgeschoven naar Deventer. Eveneens in de nachtelijke uren botste er een vrachtwagentje en een personenauto op het puntstuk, de derde keer ging het overdag mis met een bestelbus.