Broers veroveren Nederland met handgemaakte tafels en uitgebreide meubelcollectie
DEVENTER – Met een gloednieuwe showroom aan de Houtmarkt in Deventer zijn de meubels van Table du Sud nu ook bereikbaar voor klanten in het oosten van het land. Elke tafel die het bedrijf levert is uniek en handgemaakt in de eigen werkplaats in Noord-Brabant. Aan het roer staan de jonge broers Teun en Evert Antonissen.

‘We zochten al een hele tijd naar een showroom in het oosten van het land’, zegt Teun Antonissen. Met de nieuwe showroom kunnen onze klanten in Oost-Nederland veel gemakkelijker zelf zien wat ze bestellen. Je configureert de tafel zoals je hem wilt hebben, bestelt ‘m en dan gaan we aan de slag. Binnen zes weken krijg je de tafel thuis afgeleverd door onze eigen mannen van logistiek.

Mooie locatie tegen de Boreelkazerne
De juiste locatie vond Table du Sud aan de Houtmarkt in Deventer. ‘Een hele mooie locatie tegenover de Boreelkazerne met genoeg ruimte om onze hele collectie te laten zien’, vertelt Evert. ‘De showroom is direct helemaal gestript en bijna helemaal opnieuw opgebouwd. Qua sfeer en collectie is dit nu zeker onze mooiste showroom. Naast een collectie tafels voor binnen en buiten verkoopt het bedrijf ook een uitgebreide collectie andere meubels: onder andere stoelen, banken, kasten, lampen, tv-meubels en vloerkleden.

Het verhaal van Table du Sud leest als een spannend jongensboek. Teun (30) was zes jaar geleden op zoek naar een geschikte bartafel maar kon die niet vinden. Hij vroeg zijn jongere broer Evert (23) te helpen. Die volgde op dat moment een meubelmakersopleiding. Niet veel later maakten de broers in de schuur van het ouderlijk huis de eerste eikenhouten tafel met ijzeren onderstel. Inmiddels is Table du Sud uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 80 medewerkers, een fabriekshal en verschillende showrooms. Net als in de schuur van hun ouders worden alle tafels nog steeds handgemaakt.

www.Tabledusud.nl | Houtmarkt 14 Deventer | Parkeren aan de Verzetslaan of in de parkeergarage Q-park de Boreel