DEVENTER – Stichting Buurkracht is in Deventer gestart met de actie ‘Regel iets leuks in je buurt’. Via deze actie kunnen inwoners hun buurt opvrolijken met buurtactiviteiten. Denk aan een groenwandeling organiseren, een buurtpuzzel maken of bijpraten met de buren onder het genot van een kopje koffie. Inwoners die de handschoen oppakken, krijgen hiervoor toepasselijke attenties cadeau. Stichting Buurkracht wil buren zo een handje helpen hun buurten mooier, groener, veiliger, gezelliger en duurzamer te maken.

Met je buren krijg je meer voor elkaar dan je denkt

Roel Woudstra, een van de oprichters van Stichting Buurkracht: “Als buren samen optrekken, zie je dat ze ongelooflijk veel voor elkaar krijgen – van een groenere straat tot een buurtborrel – én dat het de buurt in z’n geheel prettiger maakt. De kracht die buren samen hebben, was goed te zien tijdens de lockdown. Buurtgenoten stonden als eerste klaar om elkaar te helpen met de boodschappen en een beetje vertier.”

Actie Regel iets leuks in je buurt (en krijg ook iets leuks)

Buurkracht moedigt contact onder buurtbewoners aan. Om het onderlinge contact een stapje verder te brengen, is er de buurkracht-app die ook centraal staat bij de actie ‘Regel iets leuks in je buurt’. De app maakt het heel eenvoudig om buren te verzamelen en buurtbewoners zien ook wat er allemaal gebeurt in de wijk. Om het buurtbewoners nóg makkelijker te maken staan in de app enkele instapactiviteiten die ze meteen kunnen activiveren. Gedurende de actieperiode gaan deze activiteiten gepaard met kleine toepasselijke en gratis attenties.

EnergyParty’s en buurtteams

Vergroening en energiebesparing in de buurt zijn twee thema’s die Stichting Buurkracht een extra warm hart toedraagt. Zo organiseert de stichting samen met de gemeente Deventer online EnergyParty’s en zijn er lokale buurtteams actief om samen hun huizen te verduurzamen met bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. “Samen optrekken voor meer groen in de straat of minder energieverbruik thuis, is gewoon leuker, gemakkelijker en voordeliger”, aldus Roel Woudstra.

Meedoen aan de EnergyParty’s kan via www.buurkracht.nl/energyparty.

Vorig artikelWoningbouw Park Zandweerd mag doorgaan
Volgend artikelCollecte drive-in NPO Radio2 in Deventer (video)