DEVENTER – Kijk naar de foto en je ziet het: het straalt af van deze Krasse Fratsers uit Zandweerd, Borgele en Platvoet. Het zijn amares, oftewel echte liefhebbers van het uitoefenen van de teken- en schilderkunst. Iedere maandagmiddag wordt er in De Schalm druk gepraat, gekeken, bekeken, aan papier gesnuffeld, geroerd in potten, gesmeerd op doeken… er wordt water gedragen, lijnen worden getrokken, vlekken weggewerkt en zolang de penselen gereinigd worden in het verfwater en niet in de kopjes koffie of thee, gaat het goed en gaat het beter!!! Volgens de schilders is het ook vooral de goede leermeester – Charles Michels – die bij hen de liefde voor het schilderen doet groeien.

Het gezelschap is zéér gevarieerd, van middeljong tot jong bejaard. Juist de combinatie van hun zo verschillende talenten maakt het hartstikke leuk om te exposeren met werken die zo verschillend maar ook verbluffend schoon zijn. Deze 12 mensen maken vol passie en overgave schilderijen bij de vleet. Zij werken aan steeds nieuwe opdrachten, waarbij nu eens je verftechnieken verbeterd worden, dan weer de fantasie en creativiteit aan het werk worden gezet. Ze schilderen vooral voor zichzelf … en ook een beetje voor een ander! Deze mensen zijn niet bang  om vlekken te maken of te krijgen  (op je kleren) en vooral niet bang om fouten te maken. Ieder werkt in zijn/haar eigen stijl, zodat het totaalbeeld er een is van variatie en verrassing!

Naast het werk van deze Krasse Fratsen-schilderclub heeft deze expositie ook weer beeldend werk.
Wij stellen graag het Glasatelier WenT – van Wiljo en Tineke aan u voor. Zij maken glaskunst met een kleine K, want Wiljo en Tineke houden van tastbare toegankelijke kleinkunst, geënt op dagelijkse tafereeltjes. Weergegeven met humor, steeds luchtig en mooi lichtdoorschijnend en altijd kleurrijk! Of elegant en chique met een rand van lood. Of lekker gek als Picasso en Miro. Echt kunst om aan iemand kado te geven, bijvoorbeeld voor Moederdag?  Of gewoon, omdat het kan. www.wentglasatelier.nl

En er is weer unieke Muziek!
De Shantizangers van Borgele (olv Tijme de Boer), het Badkamerkoor en de Krasse Frats-singers (olv Germaine Gassenaar) vormen dit keer samen het HUM-koor. Aangezien zingen in deze tijd not-done is, zullen zij samen met ons allerlei bekende nummers hummen.

De Expositie Met Passie & Overgave is in Buurtmuseum Borgele te zien van 17 oktober tot  15 december. En is vrij toegankelijk tijdens openingsuren van De Schalm.

Met Schilderijen van de Krasse Fratsen Schilderclub Borgele-Platvoet-Zandweerd & Glaskunst van WenT
Zaterdag 17 oktober, van 11.00 – 12 uur, wijkcentrum De Schalm
Entree: gratis