SCHALKHAAR – Wist u dat 98% van alle brillenglazen niet exact overeenkomen met de ogen van de drager?

‘Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking’ zegt Joost Bon van Mark Optiek in Schalkhaar. ‘Toch blijkt dat 98% van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel. Als gevolg hiervan draagt slechts 2% van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen’. Dat kan beter, vindt Joost Bon. ‘Dankzij B.I.G. VisionTM van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Hierin gaan wij veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek’. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de glazen afgestemd zijn op de unieke kenmerken van uw beide ogen.

Biometrische data maken het verschil
B.I.G. staat voor: Biometric Intelligent Glasses. Bij Mark Optiek onderzoeken uw ogen met de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock en gebruiken duizenden gegevenspunten om uw beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden uw persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van uw ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer.

Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van uw persoonlijke zichtvermogen.

 • B.I.G. VISIONTM BIEDT GROTE VOORDELEN
  92% ervaart een scherper zicht dan voorheen*
  88% voelt een groter visueel comfort vergeleken met hun oude bril*
  84% neemt meer contrast waar*
  80% ziet beter bij schemering*
  87% ervaart een kortere gewenningstijd**

* Klantonderzoek naar DNEye® (2018), Zürich.
* Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentatie tijdens het Opti-Forum, München.

Kosteloos oogonderzoek tijdens B.I.G. Vision Oogmeetdag!
Wilt u ook een uniek en kosteloos oogonderzoek ervaren of meer informatie over de voordelen van Biometrisch Intelligente Glazen van Rodenstock? Maak dan snel een afspraak via 0570 620089 voor een meting tijdens de B.I.G. Vision Oogmeetdagen op vrijdag 11 september a.s. tussen 10:00 – 17:00 uur.
U kunt ons ook bereiken via Whatsapp: 0570620089

Speciale aanbieding die op 11 september geldig is!
U krijgt die dag de B.I.G.® upgrade t.w.v. € 100,- op multifocale glazen cadeau van ons.
of als u 2 brillen koopt krijgt u maar liefst 50% korting op de 2e bril inclusief B.I.G. upgrade!