DEVENTER – De jongste circusdirectie van Europa, het echtpaar Steffie en Dennis Bossle, zijn voor het derde jaar op rij op tournee met hun Circus Bolalou. Komende week zijn zij in de buurt en geven een aantal spectaculaire voorstellingen.

Geheel vernieuwd programma
Van heinde en ver komen de artiesten die meewerken aan het twee uur durende programma dat plaats vind in de verwarmde circustent. Uit België het clownsduo Les Franky’s bijvoorbeeld, zij laten klassieke clownerie zien waarbij zij het publiek flink de lachspieren zullen laten trainen. Clown Franky is bijzonder muzikaal en speelt op verschillende instrumenten.

Uit Ecuador komt het Duo Navas. Veronica vertoont kunsten aan de Washington-trapeze, het lijkt haar soepel en gemakkelijk af te gaan, maar aan deze act zijn jaren training aan voorafgegaan. Het is dan ook niet zonder gevaar. Haar broer Leo maakt het nog gekker en wandelt ondersteboven aan de circuskoepel, met zijn voeten hangend in lussen die daar bevestigd zijn, om vervolgens met een vrije sprong weer terug de overkant te bereiken. Ook dit alles zonder vangnet of veiligheidslijn. De spanning is voelbaar in de tent.

Dressuur met dieren
Natuurlijk ontbreken de dieren niet, met liefde gedresseerde huisdieren presenteert circusdirecteur Dennis Bossle. Onder andere Friese Paarden, lama’s en koeien laten zien wat zij kunnen. Directrice Steffie werkt met een drietal honden, die spelenderwijs een aantal mooie tricks laten zien.

Wat er nog meer te zien is, zult u zelf moeten beleven. De show is meer dan een bezoek waard en is geschikt voor alle leeftijden.

De voorstellingen in de verwarmde circustent op het Kuipterrein in Colmschate zijn te bezoeken op:

  • Vrijdag 18 september         Aanvang 19:00
  • Zaterdag 19 september      Aanvang 13:00, 16:00 & 19:00
  • Zondag 20 september        Aanvang 11:00 & 14:00
  • Vrijdag 25 september         Aanvang 19:00
  • Zaterdag 26 september      Aanvang 13:00, 16:00 & 19:00
  • Zondag 27 september        Aanvang 11:00 & 14:00

Voor de voorstellingen op vrijdag en zaterdag om 19:00 gelden speciale entreeprijzen. Kinderen kunnen dan naar binnen voor €10 p.p. Volwassenen voor €15 p.p.

Reserveren is, ivm Corona maatregelen verplicht en kan uitsluitend online via www.circus-bolalou.nl  Op die website vind men ook alle informatie en entreeprijzen.