DEVENTER – Deze maand start in Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer het naakt zwemseizoen weer. Het zwembad biedt op gezette tijden de mogelijkheid tot naakt zwemmen. De naaktzwemuren zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen Natuurlijk! NFN en het zwembad.

Vooral in de winter als het te koud wordt voor het naaktstrand kunnen zwemliefhebbers terecht in vele Nederlandse zwembaden. Dat zwemmen goed is voor je lichamelijke en mentale conditie is niks nieuws. Zwemmen zonder natte, plakkerige en strakke badkleding geeft ook nog eens een enorm gevoel van vrijheid. En het is natuurlijk veel hygiënischer. Onze ervaring is, dat wie eenmaal een blote duik heeft genomen, niet anders meer wil! Daarom zijn er in heel Nederland ruim 30 zwembaden die naakt zwemuren organiseren, waaronder in De Scheg.

Naaktzwemkalender seizoen 2020/2021
In Deventer is het naaktzwemmen op zaterdagavonden van 19.00 – 21.00 uur op de volgende data: 26 september, 31 oktober, 28 november en 19 december, 30 januari, 27 februari, 27 maart en 24 april. Hou wel rekening met de coronamaatregelen. Informeer voor een bezoek bij het zwembad waar je rekening mee moet houden. Kijk op www.natuurlijknfn.nl/naaktzwemmen voor een volledig en actueel overzicht van alle naaktzwemuren in Nederland.

Over Natuurlijk! NFN
Natuurlijk! NFN is een merk van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger en ledenorganisatie voor naaktrecreatie in Nederland. Zij hebben ruim 58.000 leden en zijn een deskundig gesprekspartner voor overheden, media, naakt recreanten en andere belanghebbenden. Ze zoeken actief de publiciteit en mengen zich in maatschappelijke debatten om naaktrecreatie bespreekbaar en bekend te maken. Zo voorzien zij hun gesprekspartners van kennis en informatie ten aanzien van naaktrecreatie en de behoeften van de doelgroep. Volgens onderzoek van Motivaction in 2019, telt Nederland 2,5 miljoen naakt recreanten. Voor leden en andere geïnteresseerden bieden ze uitgebreide informatie via onder meer lifestylemagazines, een locatievinder (www.blootkompas.nl) met meer dan 1.800 blootlocaties en actieve sociale kanalen.