zaterdag, 20 april 2024

Biologische bloembollen voor Groene Burendag

FOTO: Drtv

DEVENTER – In het kader van de Groene Burendag gaan maar liefst 15 groene buurtinitiatieven in het weekend van 26-27 september 21.000 biologische bloembollen poten. Burendag is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement in het 4e weekend van september.

Na het succes van eerdere jaren met Groene Burendag in Zwolle, organiseert Groene Loper Deventer ook dit jaar in Deventer een Groene Burendag.  

Biologische bloembollen – van boerenkrokussen tot sieruien – bieden al vroeg in het voorjaar bloeiende planten, waar o.a. bijen en vlinders van profiteren. Een mooie impuls, niet alleen voor de ecologische diversiteit maar ook voor de vitaliteit en betrokkenheid in de buurt. De plantacties vinden plaats bij groene buurtinitiatieven door de hele stad en daarbuiten.   

Bij-zondere actie
Insecten hebben het moeilijk. O.a. door toenemende monoculturen in de landbouw en het betegelen van tuinen is een tekort ontstaan aan bloemen waar bijen nectar en stuifmeel verzamelen. Vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. Om de bij een handje te helpen, organiseert Groene Loper Deventer deze actie.  

Groene Loper Deventer
Er zijn veel mensen in Deventer actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken, bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen, of wandelroutes uit te zetten. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen, en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. De Groene Loper Deventer maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt-)initiatieven in Deventer, van klein tot groot, beter zichtbaar te maken. Zichtbaar voor elkaar, voor professionals, en voor de inwoners van Deventer. 

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 25 september
Volgend artikelMimik prijzenparade, win een privé filmzaal met vrienden
error: Content is beschermd!!!