DEVENTER – Afgelopen maandagmiddag was er een bijeenkomst  voor Doven en Slechthorenden. Deze keer waren er vanwege de Coronamaatregelingen maar 15 deelnemers. In de theaterzaal van de bibliotheek aan de Stromarkt spraken we over de afgelopen tijd.

De beperkingen, uitdagingen en problemen van de Coronamaatregelingen waar mensen met een auditieve beperking tegenaanlopen werden uitgewisseld. Er werden oplossingen en aanpassingen besproken: met hoorhulpmiddelen kan het horen in sommige situaties verbeteren, goed aangeven dat je niet kunt horen is een andere optie waar meer lef voor nodig is.

Het is niet makkelijk om steeds te vragen of mensen iets nog eens willen herhalen of te vragen of mensen hun mondkapje even af willen doen omdat je niet kunt zien wat ze zeggen …… Begrip van de horenden helpt!

Deze middag was er weer veel herkenning en ondanks alles werd er ook gelachen om situaties die we deelden.

Omdat niet iedereen is opgegroeid met gebarentaal wordt tijdens deze bijeenkomsten alles wat gesproken wordt door een schrijftolk, voor iedereen te lezen, op een scherm gezet. (zie foto)

De volgende bijeenkomst zal op vrijdagmiddag 27 november zijn, dan komt iemand vertellen over spraakafzien. Aanmelden bij welkom@fooruit.nl, 0570-641795 op maandag en woensdag van 10.00-16.00 uur.