DEVENTER – Rond de intocht van Sint Nicolaas in 2019 is veel te doen geweest over zijn oh zo populaire pieten. Veel meer dan de organiserende stichting lief is.

De Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie (SADSC) zijn niet tegen veranderen, dat hebben ze ook keer op keer duidelijk gemaakt. Maar dingen hebben soms gewoon tijd nodig. De SADSC wil veranderingen vooral wel goed doen, met iets komen waar ze voor de volle honderd procent achter kunnen staan.

Ze zijn direct na de intocht van 2019 gestart met het concreet maken van hun ideeën over waar ze met de Pieten heen willen. Helaas heeft de corona pandemie zaken dit voorjaar vertraagd maar in de afgelopen maanden hebben ze grote stappen gezet. Eerst heeft de stichting zelf de Piet concreet uitgewerkt. Ze hebben geschminkt, bij daglicht goed bekeken en een besluit genomen. Vervolgens is dit in twee sessies aan het gemeentebestuur en aan de andere organiserende commissies in de gemeente herhaald. De reacties waren positief, zo positief dat we weten: Dit wordt de Piet.

Het is ons als SADSC dan ook een eer u voor te mogen stellen aan onze Nieuwe Piet! (zie foto). Wanneer u hem in het echt kunt zien, dat is in de huidige situatie nog ongewis. Zeker is dat de gewone intocht aan de Welle dit jaar niet kan plaatsvinden. Maar wat dan wel, zult u denken. Ook dat is voor ons nog zoeken.

We zijn plannen aan het smeden, maar zoals we allemaal afgelopen week hebben vernomen, speelt het coronavirus weer zodanig op dat alles wat gisteren is bedacht, morgen weer achterhaald blijkt te zijn. Hoe dan ook zet de stichting alles op alles om onder de huidige omstandigheden Sinterklaas en zijn Pieten veilig in onze mooie stad te kunnen ontvangen.

Houdt u de website, het Deventer Nieuws en de Facebookpagina in de gaten. Zodra de stichting zekerheid heeft zullen we hierover naar buiten treden in het Deventer Nieuws.