Het glazen plafond blijft in werkend Nederland een hardnekkig verschijnsel. Het aantal vrouwen in directie of raad van commissarissen is verhoudingsgewijs nog laag. Ook in Deventer. Maar ze zijn er wel. Bij Rensink totaalonderhoud staat Gerdy Pusceddu-Smoes aan de leiding van een mannenbedrijf. Hoe gaat haar dat af en hoe kun je dat plafond doorbreken?

Door Marcel Schoemaker

Had je als dochter van een echte ondernemer al vroeg een droom van dat wil ik ook?
Eigenlijk wel, ja. Het sprak me al jong aan dat ondernemen. Vakantiewerk in het bedrijf van mijn vader. Maar wel gewoon op de werkvloer hè. Verfblikken persen, behangboeken opruimen, dat werk. Op de schilderschool in Zwolle zaten in mijn leerjaar maar drie andere meisjes.

Uiteindelijk stap je in het familiebedrijf. Heb je daar toen, als vrouw die leiding ging geven aan een bedrijf met toch vooral mannen, nog over getwijfeld?
Nee, ik was zijdelings al veel bij Rensink betrokken, uiteraard via de familieconnectie, maar ook door mijn interesse in het bedrijf zelf. Bij aanvang heb ik een jaar de tijd genomen om te kijken of er een klik was. Deze klik is voor mij evident om goed leiding te kunnen geven. Nou, aan die klik heeft het zeker niet gelegen! Ik kwam binnen in de najaren van de financiële crisis. Ook dat heeft mij niet doen tegenhouden. Mijn instelling was: “het kan alleen maar beter worden”.

Rensink Totaalonderhoud is een toonaangevend onderhoudsbedrijf. Wij opereren in Deventer en de wijde omgeving. Rensink bedient de grootzakelijke en de particuliere markt.

Hoe waren de eerste reacties vanuit het bedrijf zelf toen je eenmaal op je plek zat?
Positief. Ze kenden me natuurlijk al. Het is een mannenbedrijf, zeker. Als vrouw moet je niet een speciale plaats in willen nemen. Gewoon je werk goed doen en er ook naar acteren en niet te tuttig doen.

Je bent een echte netwerkvrouw. Als een spin in het web. Bestuurslid van MKB-Deventer met heel veel leden. Hoe staat het met het aantal vrouwen binnen het MKB?
Dat zijn er verhoudingsgewijs weinig. Vaak zijn het zzp’ers die zich nog te weinig laten zien, bijvoorbeeld bij de verschillende bijeenkomsten. Met de MKB-projectgroep M/V zet ik me in voor een betere man-vrouw balans.

Wat adviseer je die vrouwen?
Laat je zien, wees zichtbaar! Via het MKB kun je veel contacten opdoen, maar ook antwoorden krijgen op vragen waar een (beginnend) ondernemer mee geconfronteerd wordt. Er zijn zoveel relaties in dit netwerk. Daar kun je van profiteren. In deze coronatijd hoor je soms ondernemers zeggen ‘ik kan nu even niks’. Mijn insteek is: kijk naar wat wel kan, denk ‘out of the box’. Gebruik je netwerk.

Ikzelf kies ervoor om heel zichtbaar te zijn op o.a. Social Media en zo mijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Maar er zijn vele mogelijkheden om jezelf ‘zichtbaar’ te maken.

Je hoort toch ook vaak dat vrouwen aan de top te veel de mannen proberen na te doen. Meedoen met het old boys network. Is dat nodig?
Dat is niet nodig. Je moet vooral jezelf zijn. Dat is niet altijd makkelijk, maar zoals we aan deze kant van de IJssel zeggen: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. En als je als vrouw eenmaal op een zodanige positie bent, moet je er ook naar acteren. En niet van: nu ben ik er, dan komt alles wel vanzelf. Als je binnen een bepaalde branche werkzaam bent, heeft dat voor- en nadelen waar je mee zult moeten omgaan. Voor mij betekent dat bijvoorbeeld, dat als ik op de bouw ben, ik ook gewoon de steiger op ga en van de DIXI gebruik maak.

Acteren vrouwen aan de top anders dan mannen?
Ik speel geen rol, het is een serieus bedrijf. Mannen geven anders leiding, dat klopt. Mannen zijn wat meer van de hoofdlijnen. Vrouwen geven er vaker een nuance aan, meer op gevoel en dichter bij je mensen. Ik ben even goed direct naar anderen als dat nodig is. Maar wel als vrouw. Ik merk dat mannen dat zeker accepteren, als je maar oprecht bent.

Je bent nu geruime tijd DGA van Rensink. Heb je daarin ervaringen opgedaan die je aan het begin van dat traject niet zelf had kunnen bedenken?
Ik denk vooral dat ik niet verwacht had dat het me zo goed zou passen. Het is een uitdaging die mij perfect past. Daarnaast geef ik presentaties waarin ik andere vrouwen vertel over mijn ervaringen als ondernemer en over de rol van de vrouw in een mannenwereld. Ik hoop daarmee ondernemers te inspireren en te motiveren. Dat vind ik leuk om te doen, maar ik ben vooral ondernemer.

Wat zou, met die ervaringen als bagage, jouw advies zijn aan de jonge generatie vrouwen die door dat glazen plafond heen wil breken?
Je moet je vak goed verstaan, maar ook weten hoe je je moet handhaven. Toon lef. Laat je horen en laat je ook inspireren door voorbeelden. Voorbeelden, groot of klein. En natuurlijk moet je ook kunnen incasseren. Verwacht als vrouw geen voorkeursbehandeling maar ‘own’ jouw positie. Voor mij geldt: de juiste persoon op de juiste plek. Dat gaat niet via vrouwenquota aan de top.

Hoe is het tot slot met je eigen werk-privé balans?
Dat is geen gemakkelijke. Ik sta altijd ‘aan’. Vooral in de periode dat ik gestart ben bij Rensink en het bedrijf op een eigen wijze op de kaart wilde zetten. Het lukt me nu wat meer te ontspannen. Op vakantie, koken en bijvoorbeeld met mijn twee dochters naar de manege. Maar ik blijf een ondernemer in hart en nieren.

Dat straalt Gerdy ook helemaal uit. Betrokken en met beide benen stevig in de IJsselklei. Meer weten over de projecten die Rensink uitvoert? Kijk op www.rensinkbv.nl.