DEVENTER – Op 13 november staat de opening gepland van Burgerhaven, de alternatieve podiumlocatie aan de stadsrand in het Havenkwartier waar het Burgerweeshuis coronaproof 250 bezoekers kan ontvangen.

DeWolff, Tim Knol, Spinvis en Roosbeef
Het programma in het Havenkwartier begint inmiddels aardig vol te lopen. Paceshifters trapt af op 13 november in het oude Gammapand  de loods aan de St. Olafstraat. En er komen meer mooie namen naar Deventer.  O.a. Spinvis, DeWolff, Roosbeef, Tim Knol en Martijn Fischer met een speciale kerstshow. Ook voor jongeren komen een aantal populaire artiesten zoals Bizzey, Leafs en De Ambassade.

Vertrouwen
De kaartverkoop van de concerten in Burgerhaven gaat bijzonder goed. Met de Burgertuinconcerten afgelopen zomer hebben publiek en artiesten vertrouwen in het Burgerweeshuis als organisator in coronatijd. En het authentieke Burgergevoel zullen mensen ook in Burgerhaven terugvinden.

Seated de luxe
De shows in Burgerhaven zijn seated. Er staan vaste, luxe, bioscoopstoelen in het pand en bezoekers kunnen vanaf hun plek met hun telefoon een drankje en hapje bestellen. Ze hoeven zo min mogelijk te lopen. Er wordt niet gezongen of gedanst door publiek.

De optredens die de komende weken gepland stonden voor een klein publiek aan de Bagijnenstraat, worden verplaatst naar een later moment. ,,Wij focussen ons nu volledig op de opening van Burgerhaven’’, zegt directeur Kelly Hammer.

Vorig artikelKookwedstrijd: de finale van de bamixMSTR
Volgend artikelBurgemeester König: `Trots op inwoners Bathmen`