DEVENTER – Een digitale coach moet thuiszitters fit en gezond houden tijdens deze tweede coronagolf. Deze geeft online persoonlijke begeleiding, voedingsadviezen en zet topsporter Mark Tuitert, kickbokser Remy Bonjasky en personal celeb trainer Carlos Lens in om mensen van hun zitvlees af te krijgen. Het is een initiatief van Salland Zorgverzekeringen uit Deventer en de online sportschool Fitchannel. Zij willen hiermee voorkomen dat de coronakilo’s er weer aanvliegen tijdens de tweede golf.

Ook voor kwetsbaren
Het online programma is vanuit huis te volgen. “Dat maakt het voor veel mensen een stuk laagdrempeliger”, zegt initiatiefnemer Frank Johnson namens Salland Zorgverzekeringen. “Ze blijven in hun vertrouwde omgeving. Ook mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus hoeven de deur niet uit. Via een speciale Facebookgroep zorgen we voor verbinding tussen de deelnemers, zodat ze elkaar kunnen blijven stimuleren.”

Bewegen is een feestje
De digitale coach is niet bedoeld als onverbiddelijke leermeester benadrukt Aart-Jan van Triest van de online sportschool. Het moet vooral leuk en gezellig zijn, zeker in deze vervelende tijd. Dertig minuten bewegen met topsporters is echt een feestje. Net als het maken van onze ruim 100 lekkere en gezonde recepten.”

Ook thuis sporten en oefeningen doen met Mark Tuitert met de gratis Fitchannel workout? Neem voor meer informatie over de digitale coach contact op met Marjo van Lijssel, M_vlijssel@hetnet.nl, 06-51154991.