DEVENTER – Tijdens de Nationale Roze Ouderendag, op maandag 26 oktober 2020, werd bekend gemaakt wie zich Mr Senior Pride 2020 mag noemen. Die eer ging naar Deventenaar Ralph Kleinbussink, die namens COC Deventer e.o. al vele tientallen jaren actief is. De verkiezing werd georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland.

Vanaf midden jaren ´70 is Ralph Kleinbussink al betrokken bij diverse activiteiten binnen homobelangenvereniging COC Deventer, waarvan hij al 45 jaar lid is. Zo gaf hij voor de werkgroep AIDS – samen met de GGD – Hiv voorlichtingen en trad hij op met de ‘SOA-sisters’ om op ludieke wijze aandacht voor HIV en AIDS te vragen. Daarnaast was hij in 1992-1993 actief als secretaris binnen COC Deventer.

Momenteel weet Ralph als Roze 50+ ambassadeur met zijn enthousiasme en authenticiteit meer bewustwording te creëren voor de (oudere) LHBTI-er. En daardoor heeft hij al flink wat zorg- en welzijnsinstellingen zover gekregen dat men aandacht gaat besteden aan roze ouderen. Daarom heeft de landelijke Roze50+ Ralph Kleinbussink uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020 zodat hij de aandacht krijgt voor wat hij heeft bereikt! Voor de volledigheid: de titel Mrs Senior Pride 2020 ging naar de Brabantse Lenie van Breda.