DEVENTER – In Deventer heeft het Kunstcircuit woensdagmiddag aan haar huurders laten weten dat het pand dichtgaat voor de komende twee weken.

Dit plaatst alle zelfstandig ondernemers (muziek-, theater en dansdocenten) in de situatie dat ze volgens de richtlijnen van het ministerie hun lessen mogen geven, maar niet terecht kunnen op de plek waar ze hun lessen geven.

Het argument dat het Kunstcircuit aandraagt is dat het in de categorie Muziekscholen valt (en die moeten net als theaters en bibliotheken dicht). Maar het Kunstcircuit is geen muziekschool (meer). Het is volgens de eigen website een netwerkorganisatie en kenniscentrum. Bovendien is tot gister naar huurders gecommuniceerd dat het onder onderwijsinstellingen valt.

In de mail wordt verder niet aangegeven waarom daarvan is afgeweken en wordt aangegeven dat de lessen dan maar online moeten. Dit is natuurlijk stuitend, want hoe kan een verhuurder ook maar iets zeggen over de inhoud van de lessen van een zelfstandig ondernemer? In de mail worden de zelfstandigen zelfs ‘personeelsleden’ genoemd.

Door een groep huurders werd donderdagochtend via een gezamenlijke mail bezwaar gemaakt tegen de sluiting.

Gelet op afnemend aantal besmettingen in Salland (en terugzetten van de corona in de veiligheidregio IJsselland) en gelet op het feit dat alle huurders en hun klanten zich keurig aan de maatregelen houden, is de sluiting disproportioneel en onterecht.