zondag, 4 december 2022

Wedstrijd SC Telstar tegen Go Ahead Eagles vanavond live op Deventer radio

FOTO: MBS

DEVENTER – Dinsdagavond reist de selectie van Go Ahead Eagles voor de zesde uitwedstrijd van het seizoen af naar Velsen-Zuid, waar Telstar de tegenstander is. Op het kunstgras van het Telstar Stadion wacht voor Go Ahead Eagles een laat avondduel tegen De Witte Leeuwen.

Het aanvangstijdstip van de wedstrijd, negen uur ’s avonds, is volgens Eagles-trainer Kees van Wonderen niet ideaal. “Het is een verre uitwedstrijd en we spelen pas heel laat op de avond. Voor ons wordt het dus een lange dag. Maar voor onze supporters is het natuurlijk wel fijn dat ze hierdoor de wedstrijd live op televisie kunnen bekijken.”

In de voorbereiding op het huidige seizoen speelden Go Ahead Eagles en SC Telstar ook al tegen elkaar. Op 2 augustus 2020 werd het 0-0 in De Adelaarshorst, waar destijds nog beperkt publiek was toegestaan. Van Wonderen: “Beide teams zijn sinds die wedstrijd van samenstelling veranderd. Er zijn een paar nieuwe jongens bijgekomen, maar ook wat spelers vertrokken. Toch is sindsdien bij beide clubs het overgrote deel van de selectie hetzelfde gebleven. Het wordt dus interessant om te zien welke kant de wedstrijd opvalt.”

Volgens Kees van Wonderen hebben de Velsenaren één groot wapen. “Telstar hanteert een eigen systeem en daarin ligt hun kracht. Die speelwijze vraagt van ons een specifieke aanpak, waardoor we hopelijk de kracht uit hun systeem halen. Verder hebben ze veel scorende spelers en de nodige ervaring in hun team, onder meer met voormalig Eagles-speler Glynor Plet. We zullen ons uiterste best moeten doen om drie punten mee te nemen naar Deventer.”

Frank Ross is voor de wedstrijd tegen SC Telstar nog een twijfelgeval. Kees van Wonderen weet nog niet zeker of de Schot in de bus naar Velsen-Zuid zit. “Frank is nog niet helemaal fit, de afgelopen week heeft hij niet met de rest van de selectie kunnen meetrainen. We bekijken zijn situatie van dag tot dag.”

Go Ahead Eagles mist sowieso Martijn Berden en Kevin van Kippersluis vanwege blessures. Erkan Eyibil is momenteel in Istanbul bij de selectie van Turkije Onder-21, waardoor ook hij niet aanwezig is in Velsen-Zuid.

De wedstrijd SC Telstar – Go Ahead Eagles staat mede in het teken van de actie voor de stichting Support Casper, die onderzoek doet naar effectieve medicijnen voor de behandeling van alvleesklierkanker. In aanloop naar het duel werden er door de spelers, supporters en Supportersvereniging van Go Ahead Eagles hier virtuele kaarten gekocht voor het uitvak, dat hierdoor morgenavond symbolisch is uitverkocht. (Bron: Drtv)

De wedstrijd is live te volgen via Drtv op 107.3 fm of via deze link.

error: Content is protected !!