LETTELE – Het college van burgemeester en wethouders wil 1,75 miljoen euro beschikbaar stellen voor nieuwbouw van de basisschool Sancta Maria in Lettele. Het huidige gebouw is niet alleen te groot, maar ook technisch verouderd.

Wethouder onderwijs Frits Rorink: “Dit college vindt het van belang dat er goede voorzieningen in de dorpen blijven. Een dorpsschool, zoals hier in Lettele, is daar een voorbeeld van.” Het college vraagt de gemeenteraad het benodigde budget beschikbaar te stellen.

Moderne eisen
Het huidige schoolgebouw verkeert in matige tot slechte conditie en voldoet niet aan de moderne eisen. Het gebouw heeft een capaciteit voor 8 groepen (circa 200 leerlingen), terwijl het aantal in de komende 15 jaar schommelt rond de 100 leerlingen. Met vervangende nieuwbouw gaat de school terug naar een acceptabel aantal m2.

Geschikte locatie
Voor de nieuwbouw wordt in samenwerking met de school een verkenning uitgevoerd. Of nieuwbouw op de huidige locatie of nieuwbouw bij Cultuurhuis De Spil waar ook de sportvelden liggen. Bij de Spil kunnen gebruiksruimten worden gedeeld en kunnen voorzieningen worden geclusterd.