DEVENTER – Bent u patiënt, begeleider of bezoeker, draag dan een mondkapje bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Deze maatregel geldt voor iedereen; ook voor de mensen die geen klachten hebben. Patiënten en bezoekers moeten het mondkapje gedurende het hele verblijf in het Deventer Ziekenhuis ophouden.

Medewerkers van het Deventer Ziekenhuis dragen in alle openbare ruimtes ook een mondkapje of zitten achter schermen.

Deze maatregel geldt op al onze locaties en in alle openbare ruimtes van het Deventer Ziekenhuis. Dit zijn de centrale hal, in het trappenhuis/ in de liften, in het bezoekersrestaurant (u mag het masker afdoen als u daar zit) en alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoekafdelingen (zoals Radiologie, Bloedprikken, Endoscopie en de Spoedeisende Hulp). In onze poliklinieken in Raalte en Rijssen geldt hetzelfde.

Heeft u een afspraak in het Deventer Ziekenhuis of komt u op bezoek?

Neem dan uw eigen mondkapje mee. Uw mondkapje doet u op voordat u binnenkomt en houdt u gedurende uw hele bezoek op. Heeft u geen eigen mondkapje of bent u deze vergeten? Dan kunt u er eenmalig één bij de ingang krijgen.

Dit advies geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Verder geldt:

  • Ook met mondkapje moet zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht worden genomen.
  • Op verpleegafdelingen hoeven opgenomen patiënten geen mondkapje te dragen.
  • We vragen patiënten om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Soms zijn er uitzonderingen mogelijk. In dat geval draagt de begeleider ook een mondkapje.
  • Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht.

Samen sterk

We zijn ons er bewust van dat de genomen maatregelen en ook het dragen van mondkapjes vervelend kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn echter hard nodig om ervoor te zorgen dat alle zorg beschikbaar blijft voor alle mensen die zorg nodig. Door ons samen te houden aan de maatregelen, kan iedereen bijdragen aan het beschikbaar houden van de reguliere zorg naast de Covid-zorg.

Vorig artikelDeventer radio programma “Robert op je Radio” zoekt ondernemers
Volgend artikelGo Ahead Eagles en supportersgeledingen lanceren ‘Geef Aan Elkaar Tiendaagse’ (VIDEO)