COLMSCHATE – Aan de Leonard Springerlaan in de Deventer wijk De Vijfhoek is even voor 3 uur vannacht een explosie geweest bij een woning. De klap was zo hard dat een groot deel van de voordeur is weggeblazen en ruit ernaast is gesprongen. Opvallend is dat er op straat voor de woning een lang stroomdraad ligt, wat mogelijk te maken heeft met de explosie.

Verder liggen de brokstukken verspreid over straat, tot aan de overzijde van de weg en tussen geparkeerde auto’s. De politie rukte direct met meerder voertuigen uit en sloot de straat af. Na een eerste onderzoek werd rond een geparkeerde auto, een Porsche, een extra afzetting geplaatst. De Officier van Dienst van de politie kon nog niet aangeven wat er met, of rond de auto aan de hand is.

Volgens de Officier van Dienst van de politie was er voor zover bekend op het moment van de explosie 1 persoon in de woning aanwezig. Deze man raakte niet gewond. Hij is bij buren opgevangen en daarna verhoord door de politie.

Tientallen buurtbewoners werden door de klap gewekt en stonden op straat, of hingen uit hun raam. Er hoefden verder geen woningen ontruimd te worden, alle buren konden gewoon terug naar bed. De explosie is in de wijde omgeving gehoord, tot in Schalkhaar en Keizerslanden.

De forensische opsporing en de recherche doen nog de hele ochtend onderzoek. De straat blijft tot die tijd afgesloten. (Bron: hanzestad.nl)

Vorig artikelVrijdag weer omleiding bij en rondom het Deventer ziekenhuis
Volgend artikelVele acties melden zich voor Heel Deventer Doet