DEVENTER – De coronapandemie heeft kamperen een enorme boost gegeven. Afgelopen zomer explodeerde de verkoop van vouwwagens, caravans en campers, waarbij vooral de kampeerauto hét veilige alternatief bleek voor verre reizen, hotel- en vliegvakanties.

Nederland ontdekte kamperen als veilig alternatief voor de zomervakantie die door corona in het water dreigde te vallen. Nederlandse campings stonden overvol en in de maanden juni tot en met oktober explodeerde de verkoop van nieuwe caravans (+24 procent), vouwwagens (+50 procent) en vooral nieuwe campers (+75 procent), vergeleken met diezelfde maanden vorig jaar.

In de gemeente Deventer steeg de verkoop van alle kampeermiddelen samen met ruim +61% ten opzichte van vorig jaar. Duizenden nieuwkomers in het kampeerwereldje boekten voor het eerst een camping. Deze kampeerdebutanten staan ook centraal in het nieuwe kampeerprogramma van RTL 4: Camp to Go, gepresenteerd door Sander Janson. Vanaf zaterdag wekelijks om 17.00 uur te zien. De eerste aflevering trok direct al bijna 600.000 kijkers. Daarmee wordt de populariteit van het kamperen nog maar eens onderstreept.

In het nieuwe kampeer tv-programma Camp to Go verrast presentator – Mister Camping – Sander Janson elke uitzending drie families met een lekker lang kampeerweekend op de mooiste campings in Nederland. De kampeerdebutanten krijgen daarvoor een splinternieuwe camper, caravan of vouwwagen mee. De families vloggen zelf tijdens hun kampeervakantie waardoor een mooi inkijkje ontstaat in het camping- en camperleven tijdens de coronazomer van 2020. In de aflevering van zaterdag 12 december (RTL4 om 17.00 uur) gaan onder andere het koppel Draaijer uit Deventer Nijverdal op pad richting een camping in Limburg. Hoe bevalt hun kampeeravontuur tijdens de Nederlandse coronazomer?

In de derde aflevering van het kampeer tv-programma Camp to Go maken we kennis met Harold en Tatia Draaijer uit Deventer. Tv-presentator Sander helpt ze kiezen tussen een caravan en een camper en stuurt ze op pad met… een splinternieuwe kampeerauto. Gaan ze voor de bijl? Dat zie je in de derde aflevering van Camp to Go.

Harold en Tatia Draaijer uit Deventer hebben hun vouwwagen verkocht en twijfelen nu tussen een kleine caravan en een kleine camper. “Want het heeft allebei voordelen”. Tatia is theatermaker bij haar eigen musical & theaterschool en heeft als hobby’s breien, haken en ‘t “gewoon” gezellig maken. “Ook als we op vakantie zijn, met kussentjes, kaarsjes en zo.” Harold vult aan: “Nou, inderdaad, het duurde gewoon vier uur voor de vouwwagen stond, compleet met styling, maar dan heb je ook wat”, lacht hij.

Vroeger kampeerden ze met de kinderen in stacaravans op de camping en samen vaak in de tent, of een B&B. Op de camping vinden ze het leuk om mensen te kijken als ze aan het opbouwen zijn en om een praatje te maken. “Op een camping maak je nou eenmaal sneller contact. Leuk om mensen te ontmoeten en kletsen – in een hotel zit je echt afgezonderd van de rest.” Een camper is Tatia’s grote wensdroom…

Het kampeer tv-programma ‘Camp to Go’ is elke zaterdag te zien op RTL4 om 17.00 uur. De herhaling wordt uitgezonden op zondag op RTL4 om 11.20 uur.