DEVENTER – Meer dan anders is er behoefte aan een blik op de toekomst die hoopvol stemt, aan de belofte van vrede die Kerstmis brengt, welke levensovertuiging je ook hebt. Voor veel stadsgenoten is de kerk, met name de Lebuinustoren, het symbool van de stad. De Lebuinuskerk wil er juist nu zijn voor alle Deventenaren. In de komende weken houdt de Lebuinuskerk de deuren gastvrij voor u open met een aangepast programma: De Winterhuiskamer van Deventer. Met dank aan de stichting vrienden van de Lebuinuskerk en diverse sponsors.

De Winterhuiskamer
De Lebuinuskerk maakt uit solidariteit geen gebruik van de uitzonderingspositie in de coronavoorschriften die voor kerken soms geldt. Mondkapjes zijn het devies en bijeenkomsten zijn niet drukbezochter dan elders. De kerstmarktcommissie heeft allerlei scenario’s onderzocht om de kerstmarkt toch te kunnen laten plaatsvinden, maar heeft uiteindelijk voor een andere mooie vorm gekozen. Daarvoor is het idee van de Winterhuiskamer ontwikkeld. De Lebuinuskerk zal van binnen en buiten prachtig worden aangelicht, als een magische lantaarn op het autovrije Grote Kerkhof, dat al in kerstsferen is gebracht. De kerk is alle dagen geopend voor bezoekers die in de kerstsfeer willen komen, waarbij men er uiteraard op toezien dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Uitgezonderd de feestdagen zelf.

Een paar vertrouwde waarden van de kerstmarkt zijn gelukkig wel aanwezig, zoals de traditionele Drentse kniepertjes. Ook valt er een kerststal te bewonderen met een eigentijdsverhaal van 2020.
Anders dit jaar zijn de zgn. ‘We’ll-Be-Bag’: de kerstmarkt-in-een-tas. Deze tas is gevuld met producten van hoge kwaliteit van een aantal vaste standhouders van de kerstmarkt. De tassen zullen o.a. gevuld zijn met chocolade, kerstversiering, jam en kortingsbonnen. Er zullen twee varianten beschikbaar zijn, een kleine tas ter waarde van € 22,50 en een grote tas ter waarde van € 45,00 en zijn ook online te bestellen op www.lebuinuskerk.nl.

Op kerstavond vindt de Kinderkerstviering en een Kerstnachtviering plaats en ook een dienst op Kerstmorgen. Deze diensten zijn uitsluitend online mee te beleven. Deze zullen ook worden uitgezonden op Deventer televisie.
Naast online activiteiten kunt u ook in de Lebuinuskerk terecht voor een rondleiding samen met een gids en voor de kinderen worden er zaklamptochten georganiseerd.

Zie voor meer informatie over de winterhuiskamer www.lebuinuskerk.nl.