woensdag, 5 oktober 2022
FOTO: Bart Ros

Woondromen worden werkelijkheid in Wittenstein in de wijk Borgele

FOTO: Bart Ros

DEVENTER – Wonen in een groene parkachtige omgeving in een wijk met veel voorzieningen. Dat wil toch iedereen? De gemeente Deventer is van plan de locatie ‘Wittenstein’ om te vormen naar woningbouw. Speciaal voor deze locatie kijkt de gemeente naar mogelijkheden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In deze fase komt de gemeente graag in contact met geïnteresseerde CPO-groepen.

Met CPO wordt bedoeld dat een groep inwoners samen een plan voor woningbouw ontwikkelt. De groep heeft veel zeggenschap over de invulling van het plan. De CPO-groep draagt zelf de volledige verantwoordelijkheid voor het maken van een haalbaar plan. Ook is de groep zelf verantwoordelijk voor de bouw van de woningen. 

Wethouder De Geest: “Het is voor Deventer een bijzonder project. Ik denk dat we de droom van een groep mensen op locatie Wittenstein kunnen verwezenlijken. Een groep gelijkgestemden die op deze prachtige locatie samen iets moois willen bouwen.” 

Groene omgeving en veel voorzieningen
Wittenstein is een oude schoollocatie en ligt een beetje verstopt in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het terrein ligt in een groene en parkachtige omgeving en biedt ruimte voor 10 tot 12 woningen. Het groene karakter en de bestaande bomen willen we uiteraard graag behouden. In de directe omgeving van Wittenstein zijn diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, een basisschool en sportfaciliteiten. 

Inventarisatie van belangstelling: 1e ideeën zijn welkom!
De gemeente komt graag in contact met geïnteresseerde CPO-groepen. Dit wordt gedaan door te starten met het inventariseren van belangstelling en ideeën die leven onder CPO-groepen. Vervolgens gaan we graag met hen in gesprek om samen de mogelijkheden te verkennen en zaken te onderzoeken. De gemeente wil CPO-groepen graag veel vrijheid geven. Als zich meerdere CPO-groepen melden die in staat zijn het project uit te voeren, dan start de gemeente een officiële selectieprocedure. De locatie wordt op basis van een marktconforme prijs verkocht. 

Reageren kan tot en met 8 januari 2021
De gemeente verzoekt geïnteresseerden een mail te sturen naar wittenstein@deventer.nl. Dit kan tot en met 8 januari 2021. Vertel in de mail iets over de CPO-groep, de motivatie en eventuele ideeën. Tot slot is het van belang om de contactgegevens te vermelden. Binnen 14 dagen na de sluitingsdatum neemt de gemeente contact op over het vervolg. 

Aantrekkelijke plek om te wonen
Het prachtige buitengebied van Deventer ligt op steenworp afstand. Dit alles maakt Wittenstein een aantrekkelijke en moderne plek om te wonen. Op dit moment staan er op de locatie 2 schoolgebouwen. Het ligt voor de hand om deze (deels) te slopen. Als de CPO-groep kansen ziet de bestaande panden te behouden, dan kan dat onderzocht worden. Op de pagina www.deventer.nl/wittenstein vindt u een aantal documenten met informatie over de locatie. 

error: Content is protected !!