DEVENTER – In de loop van dit jaar verhuist boekhandel Praamstra naar een nieuwe locatie in de binnenstad van Deventer. De oudste boekwinkel van de stad vestigt zich kort na de zomer op de Lange Bisschopsstraat 1, aan de voet van de Lebuinuskerk en aan de rand van het Grote Kerkhof.

Eigenaar Chrisjan van Marissing is erg blij met de stap: “We gaan verhuizen naar een zeker net zo mooi boekenpand als we nu hebben. Het grote voordeel van de nieuwe plek is dat we daar beschikken over ruim 500 vierkante meter boeken-oppervlak op de begane grond. Dus geen trappen en lift meer.  Bovendien hebben we zo meteen  ook meer ruimte beschikbaar voor ons bijzondere antiquariaat ‘En  passant’.

Van Marissing: “Met deze stap gaan we als 128-jarige boekhandel in feite terug naar historische wortels. Al in 1603 werd deze plek verhuurd aan boekhandelaar en drukker Cloppenburgh. Ook boekhandel Praamstra is sinds jaar en dag vergroeid met de stad Deventer. Onze klanten, die niet alleen uit Deventer maar uit het hele land komen, waarderen niet alleen ons brede aanbod, maar ook de bijzondere ziel en sfeer van onze boekwinkel. En die verhuizen natuurlijk mee. Deze locatie is ook zo mooi, omdat onze zaak perfect past binnen alle nieuwe culturele ontwikkelingen in dit oudste deel van de binnenstad. Zo kunnen wij de uitstraling van Deventer als Boekenstad blijven uitdragen”.

Op dit moment is nog niet bekend wie de nieuwe huurder wordt van het huidige pand op de Keizerstraat. Voor het aanzicht van de Deventer binnenstad is het te hopen dat er opnieuw een mooie invulling komt.

Vorig artikelWedstrijd GA Eagles – Top Oss verplaatst naar zondagavond
Volgend artikelGroep tieners mishandelt man op klaarlichte dag