DEVENTER – De organisatie van de IJsselloop wijkt voor de vijftiende editie van de IJsselloop mogelijk uit naar najaar 2021. De huidige coronabeperkingen brengen volgens de organisatie te veel onzekerheden met zich mee om het grootste hardloopevenement van Deventer al op de beoogde 11 april 2021 te organiseren. Over een mogelijke datum voor de IJsselloop dit najaar neemt de organisatie voor 1 april een beslissing.

“De veiligheid en gezondheid van de lopers, toeschouwers, vrijwilligers en andere betrokkenen staan bij ons altijd voorop”, reageert voorzitter Erick van Zijl van de IJsselloop. “Er zijn nu te veel onzekerheden om in april een hardloopevenement met 7000 lopers en meer dan 10.000 toeschouwers op een verantwoorde manier te kunnen organiseren. Met een nieuwe datum dit najaar krijgen we hopelijk wel de gelegenheid om een succesvolle en veilige jubileumeditie van de IJsselloop door te laten gaan. Daar hopen we in ieder geval op en als organisatie zullen we er met onze vrijwilligers alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Hoofsponsor Salland Zorgverzekeringen steunt de organisatie in de keuze om de IJsselloop te verplaatsen naar het najaar. Daarbij is het voor Salland, evenals voor de organisatie van de IJsselloop zelf, van belang dat de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers en de vele bezoekers van dit hardloopevenement goed is geborgd. De richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio zijn dan leidend.

Meer informatie over de IJsselloop: www.ijsselloop.nl