DEVENTER – Bij een steekincident in het centrum is maandagavond een man gewond geraakt. Er is een persoon aangehouden. Het steekincident gebeurde rond kwart over tien in de Smedenstraat.

Omwonenden hoorden geschreeuw nadat bij een pand meerdere mensen uit een personenbusje stapten. Het slachtoffer heeft tientallen meters gerend met het mes nog in zijn rug. Hij werd bloedend op straat aangetroffen ter hoogte van een pizzeria. Daar stapte hij, met het mes nog steeds in zijn lichaam, in een ambulance die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht.

Een Officier van Dienst van de politie die ter plaatse was gekomen, meldde dat het mes in het ziekenhuis operatief zou worden verwijderd. Op de straat lag na het incident een meterslang bloedspoor. De politie heeft een groot deel van de straat afgesloten voor onderzoek.

Verdachte aangehouden
De dader werd volgens de politiefunctionaris door gemeentelijke handhavers verderop in de binnenstad aangetroffen, aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij het pand waar het personenbusje stopte en waar de man vermoedelijk werd gestoken, waren meerdere personen aanwezig. Volgens omstanders betreft het een woning voor arbeidsmigranten. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, is nog onduidelijk. (Bron RTV Oost)

Vorig artikelBos Bedden uit Nieuwleusen gaat On Tour! Matras en Boxspring service bij u aan huis
Volgend artikelCees Wilkeshuisschool brengt huisbezoek aan leerlingen